Toneel St.-Pieter heet U Welkom op hun Website

oktober 16, 2018

Heb je de opvoering van ‘HET TESTAMENT VAN ZATTE KAMIEL’ gemist? Je kan de iets wat kortere versie bekijken op pagina : opvoering 2018 in beeld

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*
Woorden van Johnny Larbi Khetouta : Vier voorstellingen (16,17,23 en 24 november) voor een uitverkochte zaal! Als voorzitter en regisseur ben ik fier op mijn vereniging! Een dikke proficiat aan alle leden! Bedankt aan ons trouw publiek ! Hopelijk tot volgend jaar!
Voorzitter en regisseur (Johnny Larbi Khetouta) ontving op 23/11/2018 burgemeester (Manu Claes) en schepen van cultuur (Kris Peetermans).
Zaterdag 17 november 2018 speelden de acteurs van ons            gezelschap voor een uitverkochte zaal, en de sfeer zat er in.             Tussen het publiek zat Gilis Willy, de auteur van het blijspel :                          “HET TESTAMENT VAN ZATTE KAMIEL”.                                                 Regie : Johnny Larbi Khetouta.                                            

 

 

Artikel verschenen in de krant HLN van 8 november 2018.

Toneelgroep Sint-Pieter brengt in haar jubileumjaar ‘Het testament van zatte Kamiel’, een blijspel van Willy Gilis. De vereniging blaast dit jaar zeventig kaarsjes uit. De toneelgroep versterkte haar acteursteam dit jaar met drie nieuwkomers: Tim Bens, Jarne Wittockx en Zita De Broeck.
De huidige toneelgroep van Toneel Sint-Pieter.RVDe huidige toneelgroep van Toneel Sint-Pieter.
Regisseur van dienst is de Marokkaanse Testeltenaar Johnny Larbi Khetouta. Hij neemt al meer dan dertig jaar, sinds 1985, de regie voor zijn rekening.
“Drèke is een levenslustige gepensioneerde melkboer”, licht Johnny het verhaal toe. “Hij is al acht jaar weduwnaar en erg eenzaam. De dagen dat Greetje komt kuisen zijn een welgekomen afwisseling. Van de buurvrouwen en vooral van zijn dochter Elza en haar man krijgt hij niet veel vriendschap. Hij besluit eens uit te testen hoe populair hij zal worden als zijn omgeving denkt dat hij rijk is.”
Acteurs van dienst zijn Guy Bergen, Julie Brems, Lili Thiels, Nancy Nuyts, Sigi Van de Broek, Tim Bens, Eli Naulaerts, Jarne Wittockx en Zita De Broeck.
De voorstellingen vinden plaats op vrijdagen 16 en 23 en op zaterdagen 17 en 24 november in het gemeenschapscentrum Den Egger in Scherpenheuvel. Meer info op 0477 72 36 68 of www.toneeltestelt.be.
-+-+-+-+-+-+-+-+-+-
Toneel Sint-Pieter Testelt vzw is jarig! Het mag dit jaar 70 kaarsjes branden en bij deze gelegenheid brengen zij een schitterend blijspel, Het testament van zatte Kamiel, in aanwezigheid van de auteur Willy Gilis. De bewerking en regie zijn in handen van huisregisseur Johnny Larbi Khetouta. Dit seizoen is het acteursteam versterkt met drie nieuwkomers: Tim Bens, Jarne Wittockx en Zita De Broeck.
In ’t kort het verhaal : “Het testament van zatte Kamiel”
Drèke, een levenslustige gepensioneerde melkboer, is al 8 jaar weduwnaar en erg eenzaam. De dagen dat Greetje komt kuisen zijn een welgekomen afwisseling. Van de buurvrouwen en vooral van zijn dochter Elza en haar man krijgt hij niet veel vriendschap. Hij besluit eens uit te testen hoe populair hij zal worden als zijn omgeving denkt dat hij rijk is. Er komt een exotische droomreis en een onbestaande erfenis van nonkel Kamiel op de proppen. Iedereen wordt poeslief als het woord erfenis valt… Als! Want er zijn natuurlijk bepaalde voorwaarden aan verbonden.
Het verhaal wordt op de scène gebracht door Guy Bergen, Julie Brems, Lili Thiels, Nancy Nuyts, Sigi Van de Broek, Tim Bens, Eli Naulaerts, Jarne Wittockx en Zita De Broeck.
Voorverkoop op 3 november in de stedelijke basisschool Teekbroek te Testelt.
Reservatie vanaf 5 november in den egger of op nummer 0477 723 668 (van 18u tot 20u) of via  www.toneeltestelt.be

Afbeelding kan het volgende bevatten: 9 mensen, lachende mensen, tekst

Onze acteurs zijn al volop bezig met de voorbereidingen.

Zoals je kan zien het gaat er soms plezant, ernstig en ook liefdevol aan toe.      Kom zeker kijken op vrijdag 16 of 23 en op zaterdag 17 of 24 november 2018 in Den Egger te Scherpenheuvel.

Voorverkoop : zaterdag 3 november 2018 in ‘T Steltje, Teekbroek te Testelt van 9 tot 12 uur. Iedereen van harte WELKOM !👍