Toneel St.-Pieter heet U Welkom op hun Website

oktober 16, 2018

2024

Jo en Gui gaven het ja-woord op 5 juli 1974.

Ze zijn getrouwd in de kerk van Ourodenberg en er werd daar ook gefeest in de parochiezaal (in hetzelfde gebouw)

HET GOUDEN PAAR  wensen we een dikke proficiat en nog vele jaren samen in geluk en goede gezondheid!

Gui Bergen (50 jaar spelend lid bij Toneel Sint-Pieter Testelt) ontving van Schepen van Cultuur; Kris Peetermans het cadeau van Open Doek. PROFICIAT!!!   

2023

Vandaag 29 oktober 2023 afsluiter van het speeljaar 2023.

Met het ganse team opkuis van de blauwe zaal in den Egger Scherpenheuvel en daarna met de ganse groep frietjes met stoofvlees eten. Iedereen tevreden naar huis.

Zaterdag 28 oktober 2023 kreeg ons gezelschap bezoek van de auteur van  “EEN PAKJE MISERIE”

Auteur Gie Beullens op de foto met voorzitter/regisseur Johnny Larbi Khetouta

De acteurs op de foto met de auteur Gie Beullens

Guy Bergen is 50 jaar spelend lid bij Toneel Sint Pieter Testelt. Hij werd verrast met een trofee en een spetterend applaus van 4 keer een volle zaal. Proficiat!

Voorzitter/regisseur Johnny Larbi Khetouta op de foto met de acteurs

Het was een succes : 4 keer een volle zaal

 

*-*-*-*-*-*-*-*-*

GUY BERGEN, EEN HALVE EEUW TONEEL!

Bij Toneel Sint Pieter Testelt

Guy Bergen is, in het huidige team van ons toneelgezelschap, de oudste acteur. Voor wie van cijfers houdt: Guy is dit seizoen al een halve eeuw lang een zeer actief en zeer gewaardeerd acteur, bestuurslid en collega. Toen ik me in 1985 bij het toneelgezelschap aansloot, viel Guy me op door zijn rust en bereidwilligheid. Nooit zei Guy ‘neen’. Alleen wanneer ik hem bel, en God weet hoe vaak ik dat doe. Hij is de persoon naar wie ik het meest bel over ons gezelschap. Als ik hem dan vraag ‘Guy, stoor ik?’ dan komt er van de andere kant ‘neen, neen, neen’. Drie keer achter elkaar, alsof hij wil zeggen ‘hoe durf je zoiets te denken! Toneel is voor Guy niet zomaar een hobby, een uitlaatklep, voor hem is op het podium staan een soort van epo, een drug. Anders kon hij geen halve eeuw lang zo een zware, maar oh zo heerlijke bezigheid, volhouden. Hoe is hij eraan verslaafd geraakt? Graag citeer ik wat fragmenten uit een interview dat hij in 1989 aan de reporter van Kempenland gaf. Toen gebruikte hij de tegenwoordige tijd:

Christiane Luyten, een collega van mijn vrouw die les geeft te Aarschot, speelde in het toneelgezelschap St. Pieter te Testelt en daar was ik al enkele keren gaan kijken. Op een bepaald moment hadden ze nog een speler nodig en werd mij de vraag mee te willen doen, waarop ik positief reageerde. In dat eerste stuk moest ik slechts drie zinnen zeggen in de rol van burgemeester. Het stuk heette ‘Drie is te veel’. Mijn eeste podiumstappen zette ik echter op de Blauberg. Daar was in die tijd natuurlijk ook een toneelgroep en die heette ‘Willen is kunnen’. Het was een toneelgroep die voornamelijk bestond uit nonkels van mij: de Thielsen, zoals Marcel, Maurits, Gerard en Jef. Het toneel spelen zit dus wel duidelijk een beetje in de familie. Nonkel Frans was trouwens ook in Testelt actief. Mijn eerste rol daar was die van figurant. Ik moest immers een engel uitbeelden in het passiespel “Dismas, de goede moordenaar”. Mijn volgende toneelstappen zette ik in de katholieke normaalschool te Tienen. Daar mochten we als laatstejaarsstudenten een Griekse tragedie opvoeren. Op één maand tijd kenden we onze rol. Regisseur was toen eerwaarde heer Jef Vetters, ook een rasechte Herseltenaar die ons Nederlands gaf. Het was een fijne ervaring tussen de lessen door. Het bleef echter bij een eenmalige opvoering…

Guy heeft ook bij het Vrij Ourodenbergs toneel (V.O.T.) gespeeld. Toen ik voor het V.O.T. regisseerde en een acteur

te kort had, deed ik bewust, meer dan eens, beroep op Guy, wetend dat hij niet ‘neen’ ging zeggen.

De drie onderscheidingen, ‘uitmuntendheid’ in 2003 en Eerste categorie’ 2006 en 2011, dat Toneel Sint Pieter Testelt

behaald heeft tijdens het driejaarlijkse provinciale toneel tornooi, was Guy één van de acteurs.

Maar Guy is niet alleen een komisch acteur op het podium.

Hij zorgt ook, na de voorstelling of bij een uitstap van het gezelschap, voor entertainment, als zanger of imitator

van Jerry Lee Lewis, waarin hij schittert. Hij kruipt zodanig in de huid van de zanger dat je zou kunnen twijfelen of je

misschien de echte Jerry Lee Lewis voor je hebt.

Deze seizoen, 20- 21, 27 en 28 oktober in den Egger, Scherpenheuvel-Zichem, zal Guy voor jullie zijn ‘gouden jubileum’ vieren door als acteur op de scène staan. Hem met een applaus bij zijn opkomst ontvangen zal hem zeker deugd doen.

Johnny Larbi Khetouta

Voorzitter/regisseur

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

De tickets vliegen de deur uit. Wens je erbij te zijn op onze speeldagen : 20, 21, 27 en 28 oktober 2023. Aarzel niet een plaats te reserveren in Den Egger. WWW.DENEGGER.BE of via telefoon 013 39 14 14. – Inkomkaart : € 10.

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

Morgen zaterdag is het zover! Wees er als eerste bij op onze voorverkoop en verzeker jezelf van een goede plaats. Vanaf maandag 10 oktober kan je ook online reserveren bij Den Egger : WWW.DENEGGER.BE of telefonisch 013 39 14 14

Voorverkoop : 7/10/2023 van 9 – 12u. School Teekbroek Testelt.

De acteurs en entourage wachten op hun trouw en nieuw publiek in de blauwe zaal.

Kan een afbeelding zijn van 4 mensen

Binnenkort brengt ons toneelgezelschap een komedie

‘EEN PAKJE MISERIE’

in de blauwe zaal van Den Egger te Scherpenheuvel. Mag ik jullie erop attent maken dat het toneel zal doorgaan in oktober 2023; dus een maandje vroeger dan vorige jaren. Nu zaterdag 7 oktober 2023 gaat de voorverkoop van start. Iedereen van harte welkom. Meer info zie je op de affiche. Alleszins bedankt voor jullie begrip!

 

Kan een afbeelding zijn van 6 mensen en tekst

De voorverkoop komt met reuzenschreden dichtbij.

inkomkaart aan 10€

We zijn volop bezig met de repetities. De opvoeringen zijn voorzien op vrijdag 20, 27 en zaterdag 21, 28 oktober 2023. Telkens om 20u in de blauwe zaal van Den Egger in Scherpenheuvel. Van harte welkomPS : voorverkoop op zaterdag 7 oktober van 9 tot 12u in Stedelijke Basisschool Teekbroek, Testelt.

Opgelet : Toneel Sint-Pieter speelt dit jaar in OKTOBER 2023

Bedankt voor uw begrip. 👍

Met droefheid in het hart melden we het plotse overlijden van Sarah Van Steyvoort dochter van Edwin Van Steyvoort. RIP

************************************

 

vlnr : vooraan Guy Bergen, Lily Thiels, Zita De Broeck, Julie Brems. Op de 2de rij : Nancy Nuyts, Sigi Van De Broek, Linde Lievens en Tim Bens. Onze acteurs hebben niet hun rapport maar een leesbrochure gekregen over de toneel opvoeringen die ze zullen brengen op vrijdag 20 en 27 oktober en op zaterdag 21 en 28 oktober 2023 in de blauwe zaal van Den Egger in Scherpenheuvel

“EEN PAKJE MISERIE” van Gie Beullens in regie van Johnny Larbi Khetouta. Een hilarische klucht met grappige oneliners en bol van Engelse humor.

Korte inhoud : Wanneer Emma, samen met haar vriendin Gemma wat zit te chillen en van haar ouders hoort dat die op scheiden staan, krijgt ze het bezoek van pakjesdraagster Porter die een pakketje met wit poeder aflevert. Nietsvermoedend opent Emma het pakje en daarmee ook de doos van Pandora. Spijtig genoeg heeft de pakjes bezorgster zich vergist van deur. De buurvrouw Marceline is ook op zoek naar dat pakje. Als blijkt dat het pakje niet bloem, maar coke bevat, dan weet je dat de politie en een gangster op het toneel zullen verschijnen. De druk wordt groot om niet betrokken te worden in een criminele malaise en dan is ook nog die scheiding van vader en moeder. En wie is daarover precies op de hoogte???

We wensen onze acteurs veel lees- en studiegenot. SUCCES !!!

————————————————————————–

Hallo Toneelvrienden,

Jullie weten alvast dat we op vrijdag : 20 en 27 oktober en op zaterdag : 21 en 28 oktober 2023 onze voorstellingen doorgaan in de blauwe zaal van Den Egger in Scherpenheuvel.

Het is weer lachen geblazen met het humoristisch stuk : EEN PAKJE MISERIE van auteur Gie Beullens en regie van Johnny Larbi Khetouta. De auteur GIE BEULLENS zal aanwezig zijn op de voorstelling van zaterdag 28 oktober 2023.Het bestuur en leden van Toneelgroep Sint-Pieter Testelt.

Tot binnenkort voor nog meer nieuws….

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Beste toneelvrienden,

Door omstandigheden buiten onze wil, worden onze toneelvoorstellingen vervroegd naar de maand OKTOBER 2023. Noteer alvast in uw agenda volgende data’s : vrijdag 20, zaterdag 21, vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober 2023.

Het bestuur en leden van Toneelgroep Sint-Pieter Testelt.