2019 in beeld

 

Als afsluiter van het speeljaar 2019 :
een gezellig etentje “friet met stoofvlees”.

 

Toneel St.-Pieter Testelt kan fier terugkijken op speeljaar 2019. 4 keer een uitverkochte zaal! Dank aan de acteurs en actrices, de regisseur en alle vrijwilligers hun helpende handen die het allemaal mogelijk maken. Het publiek was vol lof, hadden positieve commentaar en keerden tevreden terug naar huis. Sorry aan de mensen die er dit jaar niet konden bijzijn doordat het 4 keer volledig was uitverkocht. Het bestuur heeft met overleg van de spelers beslist om in 2020 een keertje meer te spelen. Waarschijnlijk op een zondag namiddag! 👍

Het eerste speelweekend van BOER ZOCHT VROUW zit erop en het kende een enorm groot succes!
Proficiat aan de regisseur, de acteurs en actrices jullie waren echt TOP!
Dank aan alle vrijwilligers voor hun inzet en helpende handen om dit mogelijk te maken.
Op naar vrijdag 22 en zaterdag 23 november, spelen voor een uitverkochte zaal!
Tik op het scherm en een sluier wordt opgelicht zodat je een voorsmaakje kan opdoen!
Inleiding door onze Schepen van Cultuur : Kris Peetermans

Toneel Sint Pieter Testelt vzw lid van OpenDoek
Eerste opvoering van “BOER ZOCHT VROUW” voor een volle zaal en André Brasseur was ook in Den Egger.

Tim Bens: straks zit de zaal afgeladen vol.
 Geert Mertens Tim Bens: straks zit de zaal afgeladen vol.
 Twee jaar geleden had hij nog nooit op de planken gestaan en nu vrijdag speelt hij zijn eerste dragende rol in het toneelstuk ‘Boer zocht vrouw’ van toneelgroep Sint-Pieter: Tim Bens (38). Regisseur Johnny Larbi Khetouta zag meteen het talent dat in hem schuilde. De voorstellingen in Den Egger zijn intussen allemaal uitverkocht. Bens is ook de partner van schepen van Cultuur Kris Peetermans (Open Vld). Afgelopen jaar stapte het koppel in het huwelijksbootje.

“Het was elk jaar een vaste afspraak: het toneel in Testelt”, lacht Tim. “Ik herinner me nog goed hoe ik, als kleine jongen, in de zaal zat. Heel dicht bij elkaar want het was altijd erg druk in de turnzaal waar de voorstellingen vroeger plaatsvonden. Ik was ook vaak onder de indruk van de decors. Hoe ze de illusie wekten dat er vier appartementsblokken op het kleine podium stonden. Fantastisch. Ook als volwassene ben ik naar het toneel blijven komen. Ik denk niet dat ik veel voorstellingen gemist heb.”

Toch had hij nooit gedacht om zelf te spelen. “Op een gegeven moment zei iemand me: dat zou toch iets voor jou zijn”, voegt hij eraan toe. “Dat zette me aan het denken. En ja, ik heb dat stiekem altijd al willen doen. De toneelgroep was op zoek naar nieuw bloed. Ik dacht: waarom waag ik mijn kans niet. Vorig jaar kreeg ik voor het eerst een rolletje. Dat beviel me wel. Toen Johnny me deze rol voorstelde, moest ik toch even slikken. Daarna dacht ik: als Johnny gelooft dat ik het kan, doe ik het!”

Uitverkocht

De toneelgroep speelt de komende weken ‘Boer zocht vrouw’. Een toneelstuk van Jeroen Maes. “Eigenlijk gaat het over wat er na het televisieprogramma ‘Boer zoekt vrouw’ gebeurt”, licht hij toe. “Een komedie, althans dat is toch de bedoeling. Hopelijk krijgen we de zaal aan het lachen. Of ik stress heb? Neen, wat gezonde stress vooraf maar eens de voorstelling begint, ben ik er van verlost. De toneelgroep is ook een hele leuke bende om mee samen te werken.”

De voorverkoop was alvast een succes. “Op enkele dagen tijd waren alle vier de voorstellingen uitverkocht”, weet regisseur Johnny Larbi Khetouta. “Voor Tim is het de eerste hoofdrol maar hij gaat dat goed doen. Hij heeft er het talent voor.”

Tim Bens en Kris Peetermans trouwden eerder dit jaar.
 Tom Van de Weyer Tim Bens en Kris Peetermans trouwden eerder dit jaar.

“In het dagelijkse leven sta ik in het onderwijs – ik geef onder meer wiskunde aan de hogeschool waar landmeters gevormd worden- en dat is ook altijd een beetje toneel spelen heb ik altijd gehoord”, lacht hij. “Je kan gewoon je boek aflezen, of je kan de leerstof boeiend maken. Vol met passie. Ik probeer dat laatste te doen.”

Of mijn man komt kijken? Ja, Kris (schepen van Cultuur Kris Peetermans, red.) komt naar de avant-première. Hij heeft me ook wat geholpen met het instuderen van de teksten. Hij las de tekst van de tegenspelers voor toen ik deze van buiten leerde. Of de toneelmicrobe hem ook al te pakken heeft? Ik denk dat hij het al druk genoeg heeft met zijn agenda. En neen, ik ben niet begonnen met toneel te spelen omdat hij zo vaak van huis is.”

De toneelvoorstellingen, die op vrijdag 15 november van start gaan, zijn allemaal uitverkocht. Mogelijk worden er in de toekomst nieuwe data geprikt. Voor meer info: www.toneeltestelt.be

 

 Onze acteurs zijn er klaar voor; ze staan te popelen voor de ingang van CG Den Egger. We wensen hen héél veel succes!!!
Vlnr : Guy, Lili, Julie, Nancy en Tim

Toneel St.-Pieter Testelt dankt iedereen voor de reservaties voor de 4 opvoeringen van “BOER ZOCHT VROUW” in GC Den Egger. Aanvang 20 uur blauwe zaal.
Door het succes zullen we spijtig genoeg sommigen moeten teleurstellen.
Vrijdag 15 november : UITVERKOCHT
Zaterdag 16 november : UITVERKOCHT
Vrijdag 22 november : UITVERKOCHT
Zaterdag 23 november : UITVERKOCHT

Toneel Testelt brengt vervolg op

‘Boer zoekt vrouw’

Voorverkoop op zaterdag 2 november 2019 van 9 tot 12 uur in Basisschool ’t Steltje, Teekbroek Testelt.

Wij gaan ALLEN voor “BOER ZOCHT VROUW” van Jeroen Maes.
In bewerking en regie van Johnny Larbi Khetouta.
Boer zocht vrouw
Een hilarische ko(e)medie : De realiteit na de reality

Inhoud :
Boer Gabriël heeft net deelgenomen aan het TV-programma ‘Boer zoekt vrouw’ en hij heeft daar Barbara ontmoet, de vrouw van zijn leven.. Barbara trekt bij hem in, maar ze wil ook haar hulpbehoevende moeder meebrengen. Omdat hij zwaar in de financiële problemen zit, geeft Gabriël toe. Dan duikt plots Leontien op, een andere kandidate van ‘Boer zoekt vrouw’, Gabriël heeft met haar ook wat pittige avontuurtjes beleefd achter de coulissen tijdens de opnames, dus moet hij van haar zien af te raken. En dan is er nog Mario, de niet al te snuggere knecht, die er niet in slaagt om een zin in 1 keer uit te spreken, tenzij…..hij zingt. Dat belooft.

Personages en rolverdeling :
Tim = Boer Gabriël (Gabber)! Boer die deelgenomen heeft aan ‘Boer zoekt vrouw’
Nancy = Barbara! ! ! Gewonnen Kandidate van ‘Boer zoekt vrouw’
Lili = Mariette! ! ! Moeder van Barbara
Guy = Mario! ! ! Knecht van boer Gabriël
Juli = Leontien!! ! Kandidate van ‘Boer zoekt vrouw’

Gespeeld in “Den Egger” te Scherpenheuvel op vrijdag 15, 22 en zaterdag 16, 23 november 2019. Hou één van de data’s vrij en kom kijken, geniet van een ontspannende avond, lachen verzekerd!

       Onze acteurs hebben alleszins een goede start genomen.

*-*-*-*-*-*-*-*-*

Dit jaar heeft het bestuur van Toneelgroep Testelt gekozen voor een weekendje (29 en 30 juni) aan zee met trein en kusttram. Om 8u45″ zijn we verzameld aan ’t station van Testelt, 9u02″ de trein genomen met een overstap in Aarschot richting Oostende. Daarna met de kusttram tot halte Middelkerke Casino (is afgebroken en vervangen door een groot rad). Ingecheckt in Hotel Zeebries op de Zeedijk in Middelkerke en daarna op de zeedijk een broodje of lunch naar keuze gegeten. Zo rond 14u een wandeling gemaakt op de zeedijk en kwamen vele stripfiguren tegen maar het was puffen en blazen met zo’n 32° zonder een briesje zeewind. Geregeld een terrasje gedaan om te rusten en de dorstigen te laven. Tegen 18u ons aperitiefje genomen in het hotel en van een lekker avondmaal genoten. Voor ieder wat wils : je kon een vrije keuze maken op de menukaart maar er was ook een mosseltafel van 12 personen. Daarna nog een verfrissend terrasje gedaan en dan gaan slapen. De zondagmorgen genoten van een lekker en verzorgd ontbijt in het hotel. Onze bagage gedropt in de auto van Bart en Nancy (zij waren met de auto omdat ze een andere verplichting hadden zaterdag). De groep begaf zich met de kusttram naar Oostende. Een beetje kuieren tot 13u om van een super lekker middagmaal te genieten in Café Botteltje (een echte aanrader). Na het eten nog enkele uurtjes vrij : sommigen gingen naar zeetje de verkoeling opzoeken, anderen dan weer naar de winkelstraat en de terrasjes waren ook in trek. Rond 18u naar het station om onze bagage te halen in de wagen en om 18u45″ met de trein richting Hasselt met overstap in Aarschot naar wachtende trein voor Testelt. We waren rond 21u in station Testelt en een fijn, gezellig weekend was zo voorbij.

 

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*